Стивън Кинг разгневи част от феновете си, след като се включи

...
Стивън Кинг разгневи част от феновете си, след като се включи
Коментари Харесай

Стивън Кинг: В изкуството е важно качеството, а не полът и цветът на кожата

Стивън Кинг разгневи част от феновете си, откакто се включи в онлайн полемика по отношение на номинациите за премия " Оскар " по време на панел по представянето на най-новата акомодация по негов разказ на HBO – " The Outsider ". Той е един от членовете на Американската кино академия и като подобен има право да гласоподава за победител в три от категориите, като изборът му е взет под внимание в номинациите за най-хубав филм, най-хубав приспособен сюжет и най-хубав автентичен сюжет. Той в никакъв случай не би взел поради като фактор половото и етническо многообразие, когато става дума за изкуство. " Само качеството. Струва ми се, че да се постъпи друго, би било неверно ", споделя писателят в отговор на мненията, че в тазгодишните номинации за " Оскар " не са включени повече жени в цветнокожи.



След като в понеделник бяха оповестени кандидатите за премия " Оскар ", много от потребителите в обществените мрежи нападнаха Академията по тази причина, че има единствено артисти от бялата раса в едни от най-важните категории. Единствено Ериво е представител на " особеното " на тазгодишната гала. Феновете са разочаровани, че не бяха оценени брилянтни жени режисьори (Грета Гъруик, Мариел Хелър, Лорийн Скафария и др.), както и артисти от латиноамерикански, азиатски и афроамерикански генезис – Дженифър Лопес, Аукуафина, Лупита Нионго и Еди Мърфи.

Реакциите в онлайн пространството са доста и разнородни, само че изключително усещане направи коментарът на Синтия Ериво , която получи две номинации за " Оскар " тази година – за най-хубава актриса и за ария от филм. Тя отговори на въпроса за мястото на разнообразието освен в изкуството, само че и във филмовия и ефирен бизнес по много забавен метод. За нея от изключително значение е приобщаването в изкуството, което оказва помощ да се " промени методът, по който хората мислят ". Позиционирането на разнообразни гласове както зад, по този начин и пред камерата ще способства за по-точното " отразяване на света, в който живеем ", означи актрисата. 



 

Самият Кинг разгласява втори туит като допълнение към изявлението си, който по смисъл доста се приближава до мнението на звездата от " Хариет ": " Най-важното, което можем да създадем като актьори и изобретателни хора, е да се уверим, че всички имат еднакъв старт, без значение от пол, цвят или ориентировка. В момента такива хора са едва показани и освен в изкуствата ". Може би първата имитация на Кинг е призната прекомерно прочувствено от по-чувствителните консуматори, които смятат, че в Холивуд към момента има дискриминация, а създателят на романи на ужасите единствено е желал да каже, че номинираните са определени по заслуги от Академията. Все отново не би трябвало да се пренебрегва и допълнението му като опит за " помирение " с афектираните.

 
Вижте 7 брилятни дами режисьори, които нямат късмет за " Оскар "

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР